OKUSNO
Recept: azijska solata
Tudi v zimskem času prija solata, da ne bi ves čas jedli zelene, jo pripravimo malo drugače.
Odpri galerijo
Črno redkev pri nas uživamo predvsem presno, le redkokdo jo kuha ali duši, saj s tem izgubi značilno ostrino. Po najpogostejšem receptu, ki ga najdemo v starih kuharskih knjigah, črno redkev grobo naribamo, začinimo z oljem, soljo in kisom in zmešamo s fižolom v zrnju.
Okusna solata, pri kateri moramo paziti, da je ne pojemo preveč, saj lahko občutljive peče v želodcu. Redkev lahko narežemo na tanke rezine in ponudimo k suhim mesninam in siru, z njo okrasimo narezke in obogatimo sendviče.
Okusna solata, pri kateri moramo paziti, da je ne pojemo preveč, saj lahko občutljive peče v želodcu. Redkev lahko narežemo na tanke rezine in ponudimo k suhim mesninam in siru, z njo okrasimo narezke in obogatimo sendviče.
Za 4 osebe:
1 skodelica na koščke narezanega tofuja
300 g majhnih šampinjonov
1 skodelica arašidov
1 pest mlade špinače
1 skodelica kalčkov
1 skodelica naribane črne redkve
sol, oljčno olje, kis
V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro prepražimo koščke tofuja. Dodamo očiščene šampinjone, ki smo jih po potrebi narezali, ter na visoki temperaturi pražimo pet minut. Črno redkev olupimo in naribamo, posolimo in pustimo stati deset minut. Stresemo v skledo, dodamo kalčke, arašide, špinačo in premešamo. Kisamo, pokapljamo z oljem in po okusu še malce solimo. Še enkrat premešamo in potresemo s šampinjoni in tofujem.
1 skodelica na koščke narezanega tofuja
300 g majhnih šampinjonov
1 skodelica arašidov
1 pest mlade špinače
1 skodelica kalčkov
1 skodelica naribane črne redkve
sol, oljčno olje, kis
V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro prepražimo koščke tofuja. Dodamo očiščene šampinjone, ki smo jih po potrebi narezali, ter na visoki temperaturi pražimo pet minut. Črno redkev olupimo in naribamo, posolimo in pustimo stati deset minut. Stresemo v skledo, dodamo kalčke, arašide, špinačo in premešamo. Kisamo, pokapljamo z oljem in po okusu še malce solimo. Še enkrat premešamo in potresemo s šampinjoni in tofujem.