RECEPT

Recept: bela polenta s popečenim pršutom

To je eden tistih receptov, v katerih izkušene kuharice sestavine odmerijo po občutku.
Fotografija: FOTO: arhiv Andrejevi
Odpri galerijo
FOTO: arhiv Andrejevi

V preteklosti, ko so kosci kosili dno presihajočih jezer pri Pivki, so zgodaj zjutraj doma pojedli fruštk, zatem pa so jim gospodinje prinesle »predjužnik« – to je bil največkrat krompir v zevnici, zabeljen z ocvirki, in zraven morda kak košček klobase.

»Za južino so jim gospodinje prinesle belo krompirjevo polento, zabeljeno s pršutom ali ocvirki, tudi klobaso,« Erika Kovačič, ki na pivški občini skrbi tudi za turizem, opiše del prehrambnih navad preteklosti. Iz Pivke nam je poslala recept za belo polento s popečenim pršutom, za to kosilo potrebujemo le štiri sestavine: krompir, ostro moko, sol in pršut. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij