RECEPT

Recept: Bombardino

Priljubljena italijanska pijača iz jajčnega likerja in smetane, ki se prileže zlasti pozimi
Fotografija: FOTO: Martinfredy/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Martinfredy/Getty Images

Če imamo čas, jajčni liker, ki je osnova za bombardino, pripravimo sami, sicer pa bo povsem v redu, če ga kupimo. Okusni napitek, ki ga postrežemo še vročega, je zelo priljubljen v lokalih in kočah ob italijanskih smučiščih, jajčni liker s smetano pa v takšnih in drugačnih različicah najdemo tudi drugod.

Lahko ga potresemo s cimetom ali čokolado v prahu, ponekod mu dodajo kavo, namesto brandija uporabimo rum. Seveda pa lahko pripravimo jajčni napitek tudi brez alkohola, v tem primeru mu pač ne bomo rekli liker. Če hočemo, da bo bolj kremast in gost, uporabimo še beljake, ki jih stepemo v sneg in vmešamo čisto na koncu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije