OKUSNO
Recept: črne kroglice
Prijetno rahlo pecivo, ki se prileže na popoldanski čajanki ali s skodelico toplega mleka.
Odpri galerijo
Kroglice iz maslenega testa so hitra rešitev, ko bi radi postregli kaj sladkega. Potrebujemo le moko, sladkor, maslo, jajce in kosmiče, obogatimo pa jih z različnimi dodatki. V našem receptu dodamo mak, kdor ga ne mara, ga lahko zamenja s kokosom.
Če želimo na kroglicah posip, jih že pečene namastimo, da se bodo mak, kokosova moka, čokoladne mrvice ali kaj tretjega prijeli na površino. To naredimo tako, da čiste roke namažemo z maslom ali drugo maščobo in z njimi objamemo kroglice, takoj za tem pa jih povaljamo v posipu in zložimo na servirni pladenj.
Če želimo na kroglicah posip, jih že pečene namastimo, da se bodo mak, kokosova moka, čokoladne mrvice ali kaj tretjega prijeli na površino. To naredimo tako, da čiste roke namažemo z maslom ali drugo maščobo in z njimi objamemo kroglice, takoj za tem pa jih povaljamo v posipu in zložimo na servirni pladenj.
Za 4 osebe:
60 g moke
150 g kosmičev
100 g masla
100 g sladkorja
1 jajce
0,5 pecilnega praška
100 g mletega maka
1 skodelica maka za posip
V skledi penasto umešamo sladkor ter maslo in jajce, ki smo ju segreli na sobno temperaturo. Kosmiče nekoliko zmeljemo v blenderju in zmešamo z moko in pecilnim praškom. Dodamo še mleti mak in dobro premešamo. Stresemo v skledo z maslom in z rokami zgnetemo v gladko in voljno testo. Oblikujemo majhne kroglice, ta masa zadošča za od 30 do 35 kosov, in jih polagamo na pekač, ki smo ga namastili ali obložili s peki papirjem. Pečemo na temperaturi 180 stopinj 15 minut. Kroglice rahlo namastimo z maslom in povaljamo v makovih semenih.
60 g moke
150 g kosmičev
100 g masla
100 g sladkorja
1 jajce
0,5 pecilnega praška
100 g mletega maka
1 skodelica maka za posip
V skledi penasto umešamo sladkor ter maslo in jajce, ki smo ju segreli na sobno temperaturo. Kosmiče nekoliko zmeljemo v blenderju in zmešamo z moko in pecilnim praškom. Dodamo še mleti mak in dobro premešamo. Stresemo v skledo z maslom in z rokami zgnetemo v gladko in voljno testo. Oblikujemo majhne kroglice, ta masa zadošča za od 30 do 35 kosov, in jih polagamo na pekač, ki smo ga namastili ali obložili s peki papirjem. Pečemo na temperaturi 180 stopinj 15 minut. Kroglice rahlo namastimo z maslom in povaljamo v makovih semenih.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Slikarska tema