OKUSI

Recept: cvetačna juha

Kremno jed popestrimo s čičeriko in kurkumo, ki bo dala nekoliko oster in eksotičen okus
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Klasične zelenjavne juhe se pozimi zmeraj priležejo, kot enolončnice ali pa kremne. Med bolj priljubljenimi je cvetačna, ki jo zgostimo s krompirjem, če jo spasiramo, pa jo pogosto obogatimo s kislo smetano. Če želimo, da bo malce posebna, se poigrajmo z dodatki. Poleg običajnih začimb uporabimo malo kurkume ali karija, zgostimo jo s čičerikino moko, da bo bolj nasitna, dodamo konzervo čičerike ali katere druge stročnice. Na koncu dodamo nekaj cvetačnih cvetov, ki bodo prijetno hrustljavi, ker jih ne bomo prekuhali.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije