NEKAJ SLADKEGA
Recept: drobljenec
Zamrznjeno jagodičevje spremenimo v imenitno sladico.
Odpri galerijo
Potrebujemo
100 g moke
50 g drobnih ovsenih kosmičev
100 g masla
50 g svetlega muscovado sladkorja
60 g mandljev v lističih
3 žlice mletih mandljev
500 g zamrznjenega jagodičevja (lahko mešanega)
sladoled ali sladka smetana za postrežbo
Postopek
1. Zamrznjeno jagodičevje odtalimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. V skledi pomešamo moko, oves, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga vtremo kar s prsti, tako da dobimo drobtine. Stresemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo deset minut, na polovici peke premešamo in večje kepe razbijemo na manjše ter dodamo mandljeve lističe.
3. Po dnu pekača, na primer za pite, potresemo mlete mandlje in nanje razporedimo jagodičevje; če je zelo kislo, ga potresemo z žlico ali dvema rjavega sladkorja. Potresemo z drobljencem in pečemo 15–20 minut. Preden se lotimo, pustimo kakih 5–10 minut. Postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda ali žlico stepene smetane.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Slikarska tema