RECEPT

Recept: Drobnjakovi štruklji v juhi

To je ena od najbolj značilnih jedi Poljanske doline in okolice.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Ko beseda nanese na kulinariko Poljanske doline in okolice, vse tja do Žirov, se ne moremo ogniti drobnjakovim štrukljem. V teh krajih jih pripravijo tako, da jih zakuhajo v juho. Zanimivo je, da tako juho, ki je sicer slana, marsikje tudi sladkajo, ko je jed že na mizi.

Tako, bi se lahko malo pošalili in v tej šali našli tudi zrno resnice, imajo vse v enem: juho, glavno jed in še sladico. No, študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled drobnjakove juhe niso sladkali, ampak so jo postregli zelo elegantno. Da ni postala mlečne barve, so štruklje skuhali ločeno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije