OKUSNO

Recept: figova marmelada

Imeniten namaz, ki si ga privoščimo na rezini kruha z maslom, lahko tudi s sirom in pršutom.
Fotografija: FOTO: Nitrub/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Nitrub/Getty Images

Za pripravo figove marmelade potrebujemo zelo malo sladkorja, pravzaprav le za konzerviranje, ne za okus, saj so fige zelo sladke. Uporabimo zrele, a zdrave in čvrste sadeže. Ni jih treba lupiti, odstranimo le peclje in morebitne trde, zelene dele.

Za osnovni recept potrebujemo le fige in sladkor, okus pa lahko bogatimo z različnimi dodatki, na primer cimetom ali klinčki, zanimiva bo z dodatkom ostrega ingverja. Med kuhanjem lahko dodamo kozarec vina, terana ali refoška. Kuhamo, dokler tekočina ne izpari. Ponudimo k slanim jedem, dobro se ujame s sirom in mesom, zlasti pršutom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije