OKUSNO
Recept: gobe s proseno kašo
Namesto klasično praženih na čebuli ali s smetano jim dodamo ingver in kari.
Odpri galerijo
Pražene gobe so priljubljena jed v naši kuhinji, gobarski navdušenci si privoščijo jurčke, drugi kupijo v trgovini šampinjone ali šitake. Pražimo jih na čebuli in začinimo s česnom ter svežim peteršiljem. Če smo se te klasične jedi naveličali, jo popestrimo z vzhodnjaškimi začimbami, ingver bo dal malce pekoč okus, kari pa še značilno rumeno barvo.
Če želimo omako, dodamo kokosovo mleko, in namesto riža ponudimo proseno kašo. Lahko pa vse skupaj zmešamo v okusno kašoto, kakor radi poimenujemo rižoti podobne jedi iz kaše.
Za 4 osebe:
0,5 kg šitak
1 konzerva kokosovega mleka
1 čebula
3 stroki česna
1 konzerva čičerike
0,5 žličke kurkume v prahu
1 žlička karijeve paste
1 žlička naribanega ingverja
sol, poper, peteršilj
1 skodelica prosene kaše
Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Gobe očistimo, narežemo na koščke in dodamo k čebuli. Pražimo petnajst minut, vmes večkrat premešamo. Dodamo kari, ingver in kurkumo, premešamo in še malo dušimo. Prilijemo kokosovo mleko, solimo in kuhamo dobrih pet minut. Tik preden odstavimo, primešamo čičeriko ter potresemo s peteršiljem. Postrežemo s proseno kašo, ki smo jo skuhali v slani vodi.
0,5 kg šitak
1 konzerva kokosovega mleka
1 čebula
3 stroki česna
1 konzerva čičerike
0,5 žličke kurkume v prahu
1 žlička karijeve paste
1 žlička naribanega ingverja
sol, poper, peteršilj
1 skodelica prosene kaše
Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Gobe očistimo, narežemo na koščke in dodamo k čebuli. Pražimo petnajst minut, vmes večkrat premešamo. Dodamo kari, ingver in kurkumo, premešamo in še malo dušimo. Prilijemo kokosovo mleko, solimo in kuhamo dobrih pet minut. Tik preden odstavimo, primešamo čičeriko ter potresemo s peteršiljem. Postrežemo s proseno kašo, ki smo jo skuhali v slani vodi.
Če želimo omako, dodamo kokosovo mleko, in namesto riža ponudimo proseno kašo. Lahko pa vse skupaj zmešamo v okusno kašoto, kakor radi poimenujemo rižoti podobne jedi iz kaše.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo