OKUSNO

Recept: gosta koruzna juha

Preprosta, okusna in nasitna jed, ki bo s kosom kruha postala samostojni obrok.
Fotografija: Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s popečenim kruhom. FOTO: Travellinglight/Getty Images
Odpri galerijo
Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s popečenim kruhom. FOTO: Travellinglight/Getty Images

Podobno kot juho pripravimo omako oziroma prilogo, ki jo postrežemo k mesu, zelenjavi, rižu ali jo polijemo po testeninah. Omaka je okusna topla ali mrzla. Da bo bolj gosta, jo lahko delno zmeljemo s paličnim mešalnikom. Koruzna jed je blagega okusa, kar še poudari dodana smetana. Okus lahko izostrimo z dodajanjem začimb, na primer čilija in česna, namesto slanine lahko dodamo koščke popečenega piščančjega mesa, lahko pa mesni dodatek povsem izpustimo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije