OKUSI
Recept: granita iz lubenice
Pripravite si nekaj osvežilnega.
Odpri galerijo
1. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke.
2. V blenderju zmeljemo kose lubenice, sladkor in limetin sok, da dobimo gladko maso.
3. Prelijemo v pekač, velik približno 23 x 23 x 5 centimetrov, in ga za eno uro postavimo v zamrzovalnik.
4. Granito po eni uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Večje zmrznjene kose razdrobimo z vilicami.
5. Pekač pokrijemo in še za dve uri postavimo v zamrzovalnik.
6. Z vilicami močno premešamo, da nastanejo ledeni koščki, in postrežemo.
700 g lubenice
113 g sladkorja
žlica limetinega soka (lahko tudi limonovega)
2. V blenderju zmeljemo kose lubenice, sladkor in limetin sok, da dobimo gladko maso.
3. Prelijemo v pekač, velik približno 23 x 23 x 5 centimetrov, in ga za eno uro postavimo v zamrzovalnik.
4. Granito po eni uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Večje zmrznjene kose razdrobimo z vilicami.
5. Pekač pokrijemo in še za dve uri postavimo v zamrzovalnik.
6. Z vilicami močno premešamo, da nastanejo ledeni koščki, in postrežemo.
Za 6 porcij:
700 g lubenice113 g sladkorja
žlica limetinega soka (lahko tudi limonovega)