100 ŽENSK NA TRIGLAV
Recept: hitre pite s sadjem in z mascarponejem
Poleti je na voljo ogromno jagodičevja, zato je zdaj idealni čas, da pripravimo odlično sladico – mini pite s sezonskim sadjem.
Odpri galerijo
Za pripravo mini pit boste potrebovali naslednje sestavine:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Postavimo v zamrzovalnik za 5 do 10 minut, da se listnato testo nekoliko ohladi.
Z ostrim nožem ali modelom za krofe iz testa izrežemo šest krogov, premera približno 10 cm. Vsak krog položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Napikamo ga z vilico, tako da ostane 1 cm roba (ta del se bo dvignil med peko).
Namig: Če želimo lep in enakomerno dvignjen rob, si pomagamo z narobe obrnjenim kozarcem, katerega premer je nekoliko manjši (tako da ostane 1 cm roba testa). Ob kozarcu nežno zarežemo z ostrim nožem in notranji del napikamo z vilico.
Postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se testo dvigne, a ne porumeni. Testo vzamemo iz pečice in napikano sredino potisnemo ob dno pekača, da se splošči. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 4 do 5 minut, da je testo hrustljavo in zlate barve. Postavimo iz pečice in počakamo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.
Pripravimo mascarpone kremo. V skodelici premešamo kremo mascarpone, sladkor v prahu, sveže iztisnjen limonin sok, lupinico bio limone in vanilijevo aromo. Mascarpone kremo enakomerno namažemo po pečenem testu.
Čez kremo razporedimo sveže jagodičevje in poljubno posujemo še s sladkorjem v prahu ali pokapljamo z žličko medu.
- 280 g listnatega testa
- 250 g kreme Mascarpone Zelene Doline
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 žlička limoninega soka
- ½ žličke bio limonine lupinice
- ½ žličke vanilijeve arome
- 250 g sezonskega jagodičevja (na primer jagode, borovnice, maline)
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Postavimo v zamrzovalnik za 5 do 10 minut, da se listnato testo nekoliko ohladi.
Z ostrim nožem ali modelom za krofe iz testa izrežemo šest krogov, premera približno 10 cm. Vsak krog položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Napikamo ga z vilico, tako da ostane 1 cm roba (ta del se bo dvignil med peko).
Namig: Če želimo lep in enakomerno dvignjen rob, si pomagamo z narobe obrnjenim kozarcem, katerega premer je nekoliko manjši (tako da ostane 1 cm roba testa). Ob kozarcu nežno zarežemo z ostrim nožem in notranji del napikamo z vilico.
Postavimo v pečico in pečemo 5 minut, da se testo dvigne, a ne porumeni. Testo vzamemo iz pečice in napikano sredino potisnemo ob dno pekača, da se splošči. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še 4 do 5 minut, da je testo hrustljavo in zlate barve. Postavimo iz pečice in počakamo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.
Pripravimo mascarpone kremo. V skodelici premešamo kremo mascarpone, sladkor v prahu, sveže iztisnjen limonin sok, lupinico bio limone in vanilijevo aromo. Mascarpone kremo enakomerno namažemo po pečenem testu.
Čez kremo razporedimo sveže jagodičevje in poljubno posujemo še s sladkorjem v prahu ali pokapljamo z žličko medu.