OKUSNO

Recept: hladni gaspačo

Izjemno okusna ter osvežilna juha, ki jo pripravimo v desetih ali petnajstih minutah, preden postrežemo, dobro ohladimo.
Fotografija: FOTO: Karpenkovdenis, Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Karpenkovdenis, Getty Images

Gaspačo pripravimo iz zelo zrelih paradižnikov, običajno mu dodamo še papriko in kumaro ter različne začimbe oziroma dodatke. Po nekaterih receptih vse sestavine zmeljemo, po nekaterih papriko in paradižnik dodamo sesekljana.

Vsem je skupno to, da uporabimo le sveže, surove sestavine. Juhe ne kuhamo, torej je presna, postrežemo pa dobro ohlajeno. Če želimo, da bo pikantna, lahko dodamo malce čilija ali, čeprav originalni recept tega ne navaja, ingver. Gaspačo je jed, ki jo brez skrbi pripravimo že dan prej. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije