SLASTNO
Recept: jabolčni kompot
Za še boljši okus kompot oplemenitimo z malo cimeta in mletimi klinčki.

Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele
Za 4 osebe:
3 ali 4 srednje velika jabolka
žlica rjavega sladkorja (po želji)
2 nageljnovi žbici
malo cimeta v prahu
Jabolka olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na krhlje, te pa razpolovimo počez, da dobimo za grižljaj velike koščke. V manjši lonec natočimo približno 0,7 dl vode, v katero po želji vmešamo sladkor, dodamo krhlje jabolk in začimbe. Pristavimo, zavremo. Kuhamo le toliko časa, da se jabolka malo zmehčajo, a so še vedno čvrsta. Koliko časa to traja, je težko reči, saj je odvisno od sorte jabolk. Kompot je najboljši mlačen, lahko ga postrežemo tudi ohlajenega. Za še boljši okus dodamo malo cimeta in mletih klinčkov.
Priporočamo
»Zakaj bi delal, sem že 21 let na socialni.« Znani slovenski politik ponorel: To bomo »spucal!« (VIDEO)
Ste videli, kako je najbolj seksi župan zažarel ob glasbeni divi? Vsi govorijo o tej fotografiji
Je to najbolj sramoten trenutek na Evroviziji? Vse se je začelo z neškodljivim vprašanjem ... (VIDEO)
To si je dovolil Milorad Dodik kljub nalogu za privedbo (FOTO)
Komentarji:
Priporočamo
»Zakaj bi delal, sem že 21 let na socialni.« Znani slovenski politik ponorel: To bomo »spucal!« (VIDEO)
Ste videli, kako je najbolj seksi župan zažarel ob glasbeni divi? Vsi govorijo o tej fotografiji
Je to najbolj sramoten trenutek na Evroviziji? Vse se je začelo z neškodljivim vprašanjem ... (VIDEO)
To si je dovolil Milorad Dodik kljub nalogu za privedbo (FOTO)