SLASTNO

Recept: jagodna rulada

Okus sadja se imenitno ujame z ajdovo moko v biskvitu.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Maja dozorijo jagode. Odlične so sveže, če pa jih želimo shraniti do naslednje sezone, je verjetno najbolj prikladno, da jih spremenimo v marmelado. Ker so sladke, pri pripravi marmelade ne dodamo preveč sladkorja, na štiri kilograme sadja ga dodamo en kilogram.

Jagodna marmelada sčasoma sicer spremeni barvo, saj iz živahno rdeče preide v rjavkasto rdeče odtenke, kljub temu pa okus ostane odličen. Z njo lahko popestrimo različne sladice, tudi rulado. Ta, ki jo predstavljamo danes, je posebna zato, ker je pripravljena z ajdovo moko in torej primerna tudi za tiste, ki se ogibajo glutenu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije