RECEPT

Recept: jajca s čemažem

Imenitna spomladanska jed.
Fotografija: FOTO: Intek1/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Intek1/Getty Images

Čemaž je uporaben za pripravo številnih jedi. Surovega nasekljamo in dodamo k namazom, odlično je zeliščno maslo s čemažem, njegov česnov okus se dobro poda k skuti, jogurtu in kisli smetani. Odličen je pesto, ki ga uživamo kot namaz na kruhu, lahko je omaka za testenine ali z njim začinimo druge omake.

Okusna je čemaževa juha, namesto česna ga dodamo k špinači ali drugim jedem. Ker pospešuje prebavo maščob, ga ponudimo k mastnim jedem, na primer žličko pesta k svinjski pečenki. Sveži namazi iz čemaža bodo v hladilniku ohranili svežino več dni, pesto, ki ga zalijemo z oljčnim oljem, pa nekoliko dlje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije