OKUSNO

Recept: jajčni mafini

Za spremembo omleto spečemo v modelčkih za mafine, postrežemo kot toplo predjed ali prilogo h glavni jedi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Omleta ali frtalja je odlična izbira za hitro pripravljeno malico, večerjo ali celo kosilo. Je zelo okusna in nam pušča neomejeno svobodo pri izbiri dodatkov; osnova so jajca, poleg teh pa glavno vlogo namenimo različnim sestavinam, na primer popečenemu mesu, klobasam ali slanini, zelenjavi ali stročnicam. Da bo omleta rahla, v jajčno zmes prilijemo malo mleka, da bo bolj nasitna, pa dodamo žlico ali dve moke, lahko tudi čičerikino. Še bolj bo puhasta, če iz beljakov stepemo sneg in ga narahlo vmešamo v zmes. Omleto lahko pečemo v ponvi, na polovici peke jo obrnemo, ali v pečici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije