Recept: jesenski sadni kozarček
Enostavna sladica, ki se prileže v vsakem obdobju dneva, postrežemo jo za zajtrk, malico, večerjo ali posladek po kosilu. Če želimo, da je bolj nasitna, primešamo še plast kosmičev, oreškov ali semen. Vsekakor gre za posladek, ki ga mirno uvrstimo v kategorijo zdravih prigrizkov, četudi ga na koncu morda potresemo s sladkorjem.
Za 4 osebe:
4 večji čvrsti kakiji
0,5 l grškega jogurta
2 večji granatni jabolki
Kakije olupimo in narežemo na koščke. Granatna jabolka prerežemo in izdolbemo. V steklene kozarce na dno potresemo peške granatnega jabolka in nanje naložimo koščke kakija. Kozarčke skoraj do vrha napolnimo z jogurtom, razporedimo ga tako, da ostane vmes čim manj zraka. Po jogurtu razporedimo še nekaj koščkov kakija in potresemo z granatnim jabolkom. Če smo zelo sladkosnedni, dodamo malce sladkorja. Sladico postrežemo ohlajeno.
Kombinacija sladkega kakija in kiselkastega granatnega jabolka je nadvse imenitna, z jogurtom pa se zlije v nadvse sočen in okusen zalogaj. Namesto koščkov kakija lahko uporabimo kakijevo kremo oziroma pire, odvisno od tega, kakšne sadeže imamo na voljo.