KOSILO
Recept: kari malo drugače
S čičeriko obogatimo jedi na žlico, lahko jo dodamo v zrnju, lahko pa tudi čičerikino moko, ki bo enolončnico ali omako lepo zgostila.
Odpri galerijo
Stročnice v zrnju so izjemno priročno živilo, ki reši marsikatero zagato ob nenadni lakoti. Seveda, če so že kuhane, bodisi da jih imamo v zamrzovalniku bodisi v konzervi. Jedi iz suhega fižola ali čičerike pa je seveda treba načrtovati vnaprej, saj se dolgo kuhajo. Kuhano čičeriko dodamo v jed čisto na koncu, če želimo, da bo gostejša, pa že na začetku, da se bo nekoliko razkuhala. Zanimiv prigrizek pripravimo iz kuhane čičerike, ki jo poljubno začinimo in spečemo v pečici, dovolj bo pol ure na 200 stopinj.
Za 4 osebe:
500 g šampinjonov
1 konzerva čičerike
1 čebula
2 skodelici paradižnikove omake
4 stroki česna
1 žlička svežega naribanega ingverja
1 konzerva kokosovega mleka
0,5 žličke mlete kumine
1–2 žlički karija v prahu
sol, olje, poper
Čebulo, česen, gobe in paradižnik očistimo in nasekljamo oziroma narežemo. Na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, še gobe. Premešamo in dušimo dobrih pet minut. Dodamo paradižnik in kuhamo nekaj minut. Zalijemo s kokosovim mlekom, začinimo s kumino, ingverjem, karijem in kumino, solimo in popramo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Dodamo še čičeriko in prevremo.
500 g šampinjonov
1 konzerva čičerike
1 čebula
2 skodelici paradižnikove omake
4 stroki česna
1 žlička svežega naribanega ingverja
1 konzerva kokosovega mleka
0,5 žličke mlete kumine
1–2 žlički karija v prahu
sol, olje, poper
Čebulo, česen, gobe in paradižnik očistimo in nasekljamo oziroma narežemo. Na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, še gobe. Premešamo in dušimo dobrih pet minut. Dodamo paradižnik in kuhamo nekaj minut. Zalijemo s kokosovim mlekom, začinimo s kumino, ingverjem, karijem in kumino, solimo in popramo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Dodamo še čičeriko in prevremo.