Recept: kokosove kocke
Iz navadnega biskvita, za katerega potrebujemo le moko, sladkor, mleko in maščobo, lahko pripravimo različne zanimive sladice, tako je biskvit vselej drugačen. Premažemo ga z marmelado in smetano, prelijemo s sadnim sirupom ali sokom pa tudi s kuhanim vinom ali žganimi pijačami, in oblijemo s čokoladnim ali drugim prelivom.
Za 4 osebe:
biskvit:
150 g moke
pol vrečke pecilnega praška
100 g sladkorja
0,5 dcl olja
0,7 dcl mleka
preliv:
7 dcl mleka
100 g sladkorja
50 g čokolade v prahu
60 g masla
kokosova moka za posip
Jajce penasto umešamo s sladkorjem, prilijemo olje in mleko in gladko vmešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom, stresemo k masi z jajcem in zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem, plast naj bo visoka 2 cm. Pečemo pol ure na 180 stopinjah. Biskvit ohladimo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo mleko in maslo, dodamo sladkor in čokolado in mešamo, dokler se povsem ne raztopita. Biskvitne kocke namakamo v preliv, da so oblite z vseh strani, in jih polagamo na rešetke. Počakamo, da se preliv nekoliko strdi, potem kocke povaljamo v kokosovi moki.
K biskvitu se dobro poda sladoled, lahko pa poskusimo tudi z nesladkanimi dodatki, na primer gladko zmešano skuto.