Recept: krompirjeva musaka

Nadev pripravimo iz mletega mesa, uporabimo lahko tudi bolonjsko omako.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Musaka je priljubljena jed, za katero uporabimo mleto meso, jagnječje, goveje ali mešano s svinjino. Tudi že pripravljeno mesno oziroma bolonjsko omako lahko uporabimo, postopek pospešimo tako, da krompir skuhamo posebej.

Potem musako zložimo kot v receptu in zgolj zapečemo, tako da bo preliv dobil zlato rjavo barvo. Lahko jo nalagamo v več plasteh, pomembno je le, da vedno končamo s krompirjem. Lahko je brez preliva, v tem primeru bo krompir lepo hrustljavo zapečen, po želji lahko zgornjo plast potresemo z naribanim sirom. Postrežemo vročo s skledo solate. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije