Recept: krompirjeva solata
Namesto običajne čebule ji dodamo mlado z zelenimi listi vred, da bo jed še boljša in privlačnejša.
Odpri galerijo
V krompirjevo solato obvezno vmešamo nasekljano čebulo, spomladi pa jo nadomestimo z mlado čebulo, ki je nekoliko blažjega okusa, a si brez nje ne predstavljamo jedi z žara, ponudimo jo k pečenemu mesu pa tudi zelenjavi.
Mlada čebula bo popestrila krompirjevo solato, ki se nikakor ne poslavlja z zimo, ampak si jo bomo zagotovo privoščili tudi v toplih dneh, dobro se ujame z jedmi z žara, ki jih bomo pripravljali tudi letos, kljub epidemiji, seveda v varnem zavetju domačih sten.
Mlada čebula bo popestrila krompirjevo solato, ki se nikakor ne poslavlja z zimo, ampak si jo bomo zagotovo privoščili tudi v toplih dneh, dobro se ujame z jedmi z žara, ki jih bomo pripravljali tudi letos, kljub epidemiji, seveda v varnem zavetju domačih sten.
Za 4 osebe:
1 kg krompirja (srednje velikega, enakomernega)
5 mladih čebul
3 žlice jogurta
3 žlice kisle smetane
1 žlica majoneze
sol, poper
šopek svežega koprca
Krompir operemo, oščetkamo in damo v lonec. Zalijemo z vodo, da bo pokrit, solimo in damo kuhati. Ko zavre, ga kuhamo približno pol ure na majhnem ognju. Ali je kuhan, preverimo z ostrim nožem. Krompir odcedimo in ohladimo ter olupimo. Narežemo ga na rezine v skledo. Čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Smetano, jogurt, majonezo solimo in popramo ter gladko razmešamo. Prelijemo po krompirju, dodamo čebulo in rahlo premešamo. Razdelimo na krožnike ali v skodelice in okrasimo z vejicami svežega koprca ali peteršilja, lahko tudi s sesekljanim drobnjakom.
1 kg krompirja (srednje velikega, enakomernega)
5 mladih čebul
3 žlice jogurta
3 žlice kisle smetane
1 žlica majoneze
sol, poper
šopek svežega koprca
Krompir operemo, oščetkamo in damo v lonec. Zalijemo z vodo, da bo pokrit, solimo in damo kuhati. Ko zavre, ga kuhamo približno pol ure na majhnem ognju. Ali je kuhan, preverimo z ostrim nožem. Krompir odcedimo in ohladimo ter olupimo. Narežemo ga na rezine v skledo. Čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Smetano, jogurt, majonezo solimo in popramo ter gladko razmešamo. Prelijemo po krompirju, dodamo čebulo in rahlo premešamo. Razdelimo na krožnike ali v skodelice in okrasimo z vejicami svežega koprca ali peteršilja, lahko tudi s sesekljanim drobnjakom.