RECEPT

Recept: kruh z mastjo in papriko

Namaz, ki so ga radi imeli že naši stari starši.
Fotografija: FOTOGRAFIJA: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJA: Špela Ankele

Ko madžarskega peka Petra Horvata vprašamo, kateri so tisti namazi, s katerimi so v krajih ob Blatnem jezeru tradicionalno dopolnili kos domačega kruha, najprej malo postane. Nato nam oriše okus, ki se ga morda tudi nekateri naši bralci spomnite iz otroštva: kos kruha, namazan z mastjo, potem pa posut z mleto sladko papriko in dopolnjen s čebulo, morda s česnom. Zato vam danes bolj kot recept prinašamo idejo za morda že nekoliko pozabljen prigrizek, pri čemer še ta opomba: če boste izbrali domač kruh, lokalno pridelano čebulo oziroma česen in izbrano mleto papriko, bo kombinacija popolna! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije