SLASTNO
Recept: kruhki s paradižnikom
Na hitro pripravljena mešanica dobrot z domačega vrta, začinjena z lokalnimi gorenjskimi sestavinami.
Odpri galerijo
Moramo priznati: paradižniki te dni, tudi na Gorenjskem, rdečijo v polnem razmahu. Da iz njih ne bo samo solata, jih lahko spremenimo v odličen prigrizek, primeren za zajtrk, večerjo ali malico. Poletna poslastica bo veliko boljša, če uporabimo doma spečen kruh z drožmi, druge naštete sestavine pa poiščemo pri lokalnih kmetovalcih oziroma na tržnici.
Za 4 osebe:
4 kosi kruha
2 do 3 srednje veliki paradižniki
košček mladega slanega sira za solate
2 žlici sončničnih semen
nekaj vejic peteršilja
sončnično olje
Kose kruha z obeh strani do hrustljavega popečemo v ponvi, v katero smo kanili malo sončničnega olja. Paradižnike razrežemo na pol centimetra velike kocke. Pesto pripravimo tako, da sončnična semena zdrobimo v terilniku ali jih na drobno nasekljamo. Na drobno nasekljamo tudi peteršiljevo zelenje. Oboje preložimo v posodico, dodamo nekaj žlic sončničnega olja in premešamo. Sestavimo: na popečen kruh razporedimo kocke paradižnika, čez naribamo slani sir, povrhu dodamo malo sončnično-peteršiljevega pesta.
4 kosi kruha
2 do 3 srednje veliki paradižniki
košček mladega slanega sira za solate
2 žlici sončničnih semen
nekaj vejic peteršilja
sončnično olje
Kose kruha z obeh strani do hrustljavega popečemo v ponvi, v katero smo kanili malo sončničnega olja. Paradižnike razrežemo na pol centimetra velike kocke. Pesto pripravimo tako, da sončnična semena zdrobimo v terilniku ali jih na drobno nasekljamo. Na drobno nasekljamo tudi peteršiljevo zelenje. Oboje preložimo v posodico, dodamo nekaj žlic sončničnega olja in premešamo. Sestavimo: na popečen kruh razporedimo kocke paradižnika, čez naribamo slani sir, povrhu dodamo malo sončnično-peteršiljevega pesta.