Recept: limonov biskvit z jogurtom

Preprost, a sočen biskvit polnega okusa.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Model, škatlast ali tistega za torto, dobro namastimo. Moko zmešamo s pecilnim praškom.
2. Sladkor zmešamo z limonovo lupinico, da dobimo fino teksturo, dodamo maslo in miksamo, postopoma dodajamo jajca, vsakokrat dobro zmešamo. Potem dodamo pol moke in pol jogurta, premešamo in dodamo še preostanek moke in jogurta ter dobro premešamo, da dobimo enakomerno testo. Vlijemo ga v pripravljen pekač, pečemo 40 minut.
3. Medtem pripravimo limonov sirup. V kozico vlijemo sok in sladkor ter segrevamo, da se sladkor stopi in se začne tekočina gostiti. Odstavimo in ohladimo.
4. Pečen kolač nekaj minut pustimo v pekaču, potem pa ga zvrnemo na rešetko, da se ohladi. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo z žlico jogurta in prelijemo s sirupom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije