Recept: Linški keksi
Linški piškoti spadajo med najbolj priljubljeno drobno suho pecivo, prihajajo pa od avstrijskih slaščičarjev. Njihova značilnost je, da so premazani z marmelado, običajno marelično, glede oblike pa si lahko pustimo prosto pot.
Prave linške oči imajo v sredini zgornjega dela luknjico, skozi katero marmelada kuka kot oko, ne bo pa narobe, če to izpustimo. Tudi linške oči so obstojne, pravzaprav primerno mehkobo dobijo šele po kakšnih dveh tednih v dobro zaprti škatli.
Za 4 osebe:
300 g moke, 100 g sladkorja, 200 g masla,
1 vaniljev sladkor, sladkor v prahu za posip,
1 jajce, 1 limona, marelična marmelada
Moko presejemo v skledo in dodamo na majhne koščke narezano hladno maslo. Pregnetemo in dodamo preostale sestavine, sladkor, jajce, vaniljev sladkor ter nastrgano limonino lupinico. Zgnetemo v gladko in voljno testo in ga zavijemo v folijo ter za eno uro postavimo v hladilnik. Potem testo razvaljamo po pomokani površini na debelino slabega pol centimetra. Z modelčki izrežemo poljubne oblike, najpogosteje uporabimo zvezdice ali kroge, ter jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo dobrih deset minut na 200 stopinj. Spodnje dele piškotov premažemo z marmelado, pokrijemo z zgornjim delom in potresemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo ohlajene.