OKUSNO
Recept: losos s špinačo
Na hitro pečene zrezke obogatimo s kuhano špinačo in hitro popraženim česnom
Odpri galerijo
Zrezke, mesne ali ribje, ki jih spečemo v ponvi ali na žaru, popestrimo z različnimi prilogami, običajno je to kuhana ali dušena zelenjava, ki jo dodamo kot prilogo. V tokratnem receptu skuhamo špinačo in jo podložimo pod zrezke kot posteljico.
Tako z ribami kot špinačo se lepo ujema česen, zato ga strtega na hitro popečemo in dodamo jedi. K zrezku lahko ponudimo v kosih kuhan krompir, zabeljen z nekaj kosmi masla.
Tako z ribami kot špinačo se lepo ujema česen, zato ga strtega na hitro popečemo in dodamo jedi. K zrezku lahko ponudimo v kosih kuhan krompir, zabeljen z nekaj kosmi masla.
Za 4 osebe:
4 lososovi zrezki
0,5 kg sveže špinače
4 stroki česna
rožmarin
šopek svežega timijana
sol, poper, oljčno olje
2 limoni
Špinačo očistimo, narežemo in skuhamo v slani vodi. Česen olupimo in stremo in ga stresemo v ponev z vročim oljčnim oljem, v katerem smo namočili rožmarin in timijan. Premešamo in odstavimo. Lososove zrezke posolimo in popramo z obeh strani. V isti ponvi, v kateri smo pražili česen, segrejemo oljčno olje in nanj položimo zrezke. Na ne premočnem ognju pečemo dve ali tri minute, potem obrnemo in pečemo še na drugi strani tri ali štiri minute. Vročo špinačo razporedimo na krožnike, potresemo s česnom in obložimo z zrezki. Pokapljamo z limonovim sokom in okrasimo z vejico timijana.
4 lososovi zrezki
0,5 kg sveže špinače
4 stroki česna
rožmarin
šopek svežega timijana
sol, poper, oljčno olje
2 limoni
Špinačo očistimo, narežemo in skuhamo v slani vodi. Česen olupimo in stremo in ga stresemo v ponev z vročim oljčnim oljem, v katerem smo namočili rožmarin in timijan. Premešamo in odstavimo. Lososove zrezke posolimo in popramo z obeh strani. V isti ponvi, v kateri smo pražili česen, segrejemo oljčno olje in nanj položimo zrezke. Na ne premočnem ognju pečemo dve ali tri minute, potem obrnemo in pečemo še na drugi strani tri ali štiri minute. Vročo špinačo razporedimo na krožnike, potresemo s česnom in obložimo z zrezki. Pokapljamo z limonovim sokom in okrasimo z vejico timijana.