OKUSI
Recept: Nadevana jajca
Za prigrizek ali kot popestritev narezka pripravimo trdo kuhana jajca, polnjena z avokadom in rumenjaki.
Odpri galerijo
Poletne obroke, ko se nam zaradi vročine ne ljubi kuhati, pripravimo iz sveže zelenjave, lahko se poigramo z raznovrstnimi narezki. Poleg klasike, torej narezanih suhomesnih izdelkov in sirov ter zelenjave, pripravimo tudi priloge in omake. Te lahko postrežemo v skodelicah, še bolj domiselno pa je v izdolbenih živilih, na primer paradižniku, bučkah, jajčevcih ali kar v trdo kuhanih jajcih. Rumenjakov seveda ne zavržemo, temveč jih porabimo za nadev, kombiniramo jih z različnimi namazi, na primer kislo smetano ali majonezo. Pri tem ne pozabimo, da gre za zelo kalorična živila, zato jih lahko nadomestimo z avokadom.
Za 4 osebe:
8 jajc
1 večji zrel avokado
1 majhna čebula
1 limona
pest lističev mlade špinače
sol, poper
Jajca trdo skuhamo, ohladimo in olupimo. Prerežemo na pol in izdolbemo rumenjake, stresemo jih v mešalnik. Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Limono prerežemo in iztisnemo sok. Avokado, čebulo in limonov sok dodamo rumenjakom, solimo in popramo. Vse skupaj dobro zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Nadevamo v polovice kuhanih beljakov in okrasimo z lističi očiščene špinače. Postrežemo dobro ohlajeno.
8 jajc
1 večji zrel avokado
1 majhna čebula
1 limona
pest lističev mlade špinače
sol, poper
Jajca trdo skuhamo, ohladimo in olupimo. Prerežemo na pol in izdolbemo rumenjake, stresemo jih v mešalnik. Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Limono prerežemo in iztisnemo sok. Avokado, čebulo in limonov sok dodamo rumenjakom, solimo in popramo. Vse skupaj dobro zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Nadevamo v polovice kuhanih beljakov in okrasimo z lističi očiščene špinače. Postrežemo dobro ohlajeno.