OKUSI

Recept: Nadevana jajca

Za prigrizek ali kot popestritev narezka pripravimo trdo kuhana jajca, polnjena z avokadom in rumenjaki.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Poletne obroke, ko se nam zaradi vročine ne ljubi kuhati, pripravimo iz sveže zelenjave, lahko se poigramo z raznovrstnimi narezki. Poleg klasike, torej narezanih suhomesnih izdelkov in sirov ter zelenjave, pripravimo tudi priloge in omake. Te lahko postrežemo v skodelicah, še bolj domiselno pa je v izdolbenih živilih, na primer paradižniku, bučkah, jajčevcih ali kar v trdo kuhanih jajcih. Rumenjakov seveda ne zavržemo, temveč jih porabimo za nadev, kombiniramo jih z različnimi namazi, na primer kislo smetano ali majonezo. Pri tem ne pozabimo, da gre za zelo kalorična živila, zato jih lahko nadomestimo z avokadom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije