Recept: nadevana jajca
Avokado je imeniten sadež, ki ga pripravimo na številne načine; njegovo meso je mehko in voljno, zato ga lahko zmečkamo kar z vilicami. Dodamo mu začimbe, poleg soli še poper, česen, čili, če želimo pikanten namaz. Tega na tanko namažemo na popečen kruh, zraven se dobro poda rezina pršuta ali drugih suhih mesnin.
Za 4 osebe
8 jajc
1 večji zrel avokado
1 majhna čebula
2 stroka česna
1 skodelica češnjevih paradižnikov
nekaj listov rukole
listi komarčka
limonov sok
sol, poper
Jajca trdo skuhamo, ohladimo in olupimo. Prerežemo na pol in izdolbemo rumenjake, stresemo jih v mešalnik. Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Avokado, čebulo in limonov sok dodamo rumenjakom, solimo in popramo ter dobro zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes. Nadevamo v polovice kuhanih beljakov. Okrasimo z na pol prerezanimi češnjevimi paradižniki, listi rukole in komarčkom.
Zmečkan avokado lahko uporabimo namesto majoneze, na tanke koščke narezanega dodajamo v sendviče, z njim okrasimo narezke, majhne koščke zmešamo v pisano solato.