RECEPT

Recept: nadevani datlji

Izjemna kombinacija slanine, sira s plemenito plesnijo in sladkobe v enem grižljaju
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Datlje običajno uživamo same ali v družbi oreškov in drugega sadja, lahko pa iz njih pripravimo izjemno okusne prigrizke. Zelo dobro se ujamejo z okusom sira. Datlje napolnimo s slanim ali sladkim nadevom, na primer z navadno skuto, maskarponejem ali drugim mehkim sirom.

Primešamo lahko še različne oreške, recimo mandlje, orehe, pistacije. Nadevamo lahko polovičke ali cele datlje, tako da jih le nekoliko razpremo. Grižljaje lahko popečemo v ponvi ali pečici ali jih pustimo presne in ponudimo dobro ohlajene. Ponudimo kot predjed ali prilogo, s solato ali svežim sadjem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije