SLASTNO
Recept: namaz v avokadovem plašču
Exclusive à la Gregor Vračko.
Odpri galerijo
Recept, ki združi eksotični sadež in telečjo pašteto, je sestavil Gregor Vračko iz Hiše Denk.
Za 4 osebe:
3 paštete z okusom teletine z medom in lipo
150 ml smetane za kuhanje
3 listi želatine
1 avokado
200 ml pinjenca
sol, poper
(po želji lahko dodamo tudi šeri, portovec in kis)
Najprej v vodi namočimo liste želatine. Medtem v ločeni posodi stepemo smetano za kuhanje, vanjo pa vmešamo telečjo pašteto, sol, poper in želatino, ki smo jo nekoliko oželi. Recept lahko prilagodimo svojemu okusu in masi dodamo še malo šerija. Avokado previdno izdolbemo, odstranimo koščico in ga narežemo na tanke rezine ter jih kot strešnike zložimo na krožnik. Nanje položimo maso s pašteto in vse skupaj zvijemo v rolico, ki jo nato pokrito postavimo za nekaj minut na hladno, da se strdi. Preliv pripravimo iz pinjenca, ki mu dodamo malo kisa ali portovca, soli in popra. Pripravljeno jed narežemo na kose, prelijemo s pinjencem in postrežemo na krožniku.
3 paštete z okusom teletine z medom in lipo
150 ml smetane za kuhanje
3 listi želatine
1 avokado
200 ml pinjenca
sol, poper
(po želji lahko dodamo tudi šeri, portovec in kis)
Najprej v vodi namočimo liste želatine. Medtem v ločeni posodi stepemo smetano za kuhanje, vanjo pa vmešamo telečjo pašteto, sol, poper in želatino, ki smo jo nekoliko oželi. Recept lahko prilagodimo svojemu okusu in masi dodamo še malo šerija. Avokado previdno izdolbemo, odstranimo koščico in ga narežemo na tanke rezine ter jih kot strešnike zložimo na krožnik. Nanje položimo maso s pašteto in vse skupaj zvijemo v rolico, ki jo nato pokrito postavimo za nekaj minut na hladno, da se strdi. Preliv pripravimo iz pinjenca, ki mu dodamo malo kisa ali portovca, soli in popra. Pripravljeno jed narežemo na kose, prelijemo s pinjencem in postrežemo na krožniku.