RECEPT

Recept: odličen narastek s pršutom

Krepka jajčna jed, ki jo lahko postrežemo za zajtrk ali večerjo, s solato in kosom kruha tudi za kosilo.
Fotografija: FOTO: Siims/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Siims/Getty Images

Namesto klasičnih umešanih jajc ali omlete naredimo narastek, ki ga spečemo v pečici. V jajca vmešamo svežo zelenjavo, šampinjone, popečeno slanino, pršut ali klobase, porabimo lahko tudi ostanke pečenega mesa, ki ga narežemo na koščke. Jajčni zmesi lahko dodamo žlico ali dve moke, ni pa nujno, zlasti če je v receptu tudi naribani sir.



Tudi brez moke bo narastek čvrst in kompakten, a po drugi strani rahel in puhast. Postrežemo še vročega, saj po tem, ko se ohladi, nekoliko pade skupaj. Kljub temu bo še vedno okusen, tako da ga lahko pojemo tudi hladnega, če ga kaj ostane.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije