SLASTNO

Recept: omaka iz rabarbare

Najpogosteje kuhamo marmelado in kompot, okusna pa je tudi v slanih različicah.
Fotografija: FOTO: Fuzullhanum/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Fuzullhanum/Getty Images

Rabarbara je na sodobnem vrtu precej redek gost, kar je škoda, saj je nezahtevna za vzgojo, s svojim značilnim kiselkastim okusom pa je prava poživitev jedilnika. Pripravljamo jo predvsem v sladkih jedeh, poleg marmelad in kompotov jo uporabimo tudi kot nadev za različne pite, pogače ali zavitke.

Zanimiva je pica z rabarbaro. Priprava je preprosta, še največ dela nam bo vzelo lupljenje, saj moramo, če so na steblu že oleseneli deli, te odstraniti. Stebla porabimo čim bolj sveža, najbolje še isti dan, ko jih naberemo, v hladilniku jih lahko hranimo dan ali dva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije