OKUSNO
Recept: omleta z zelišči
Jajčne jedi so v vročini odlična izbira, saj so hitro pripravljene.
Odpri galerijo
V jajčno omleto ali frtaljo lahko dodajamo poljubna zelišča, zelenjavo, sesekljano slanino, meso, gobe ... Je lahka in nasitna, da bo bolj rahla, zmesi dodamo malo mleka, če želimo bolj kompaktno, pa ji dodamo žlico ali dve moke.
Omleto pečemo na srednji temperaturi, da se ne zažge, obrnemo jo šele, ko se lepo loči od podlage, na zgornjem delu pa že skoraj povsem zakrkne. Lahko jo obložimo s popečenimi rezinami šunke, slanine ali pršuta in prepognemo.
Omleto pečemo na srednji temperaturi, da se ne zažge, obrnemo jo šele, ko se lepo loči od podlage, na zgornjem delu pa že skoraj povsem zakrkne. Lahko jo obložimo s popečenimi rezinami šunke, slanine ali pršuta in prepognemo.
Za 4 osebe:
6 jajc
0,5 dl mleka
100 g šampinjonov
3 stroki česna
sol, poper, olje
pest svežih listov tolščaka
šopek mešanih zelišč
Gobe očistimo in narežemo na lističe. Stresemo jih v ponev, v kateri smo segreli olje, in na hitro popečemo z obeh strani. Česen olupimo in stremo ter dodamo gobam. Solimo in popramo, premešamo, in ko česen zadiši, odstavimo. V skledi razžvrkljamo jajca in mleko. Zelišča in tolščak operemo in drobno sesekljamo. Dodamo jajcem, premešamo in dodamo še gobe. Dobro premešamo in maso zlijemo v ponev. Pečemo, dokler se omleta ne loči od ponve, potem jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.
6 jajc
0,5 dl mleka
100 g šampinjonov
3 stroki česna
sol, poper, olje
pest svežih listov tolščaka
šopek mešanih zelišč
Gobe očistimo in narežemo na lističe. Stresemo jih v ponev, v kateri smo segreli olje, in na hitro popečemo z obeh strani. Česen olupimo in stremo ter dodamo gobam. Solimo in popramo, premešamo, in ko česen zadiši, odstavimo. V skledi razžvrkljamo jajca in mleko. Zelišča in tolščak operemo in drobno sesekljamo. Dodamo jajcem, premešamo in dodamo še gobe. Dobro premešamo in maso zlijemo v ponev. Pečemo, dokler se omleta ne loči od ponve, potem jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.