RECEPT

Recept: Orada z rožmarinom

Že majhen dodatek, kot je vejica sveže začimbe, ribam na žaru pričara čudovit okus.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Kaj bi se pri kuhanju zapletali, če lahko z majhnim dodatkom naredimo veliko spremembo? Ta mali dodatek je pri peki morskih rib na žaru zagotovo rožmarin. In, kar je najlepše, njegova uporaba je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti. Ko se ribe – orade, brancini in njim podobni – pečejo, jim na žaru pritaknemo vejico svežega rožmarina.

Lepo, blago bo zadišalo po tej sredozemski začimbi, prav takšen, rahlo odišavljen z rožmarinom, bo tudi okus ribjega mesa. Če se boste na naslednjem morskem ribjem pikniku spomnili in dodali vejico rožmarina, boste zagotovo še za kanček bolj očarali goste. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije