Recept: paprike z gobami
Gobe so vsestransko uporabne, lahko jih kuhamo, pečemo, dušimo in pripravimo v omaki, z njimi nadevamo zelenjavo, jo potresemo s sirom in gratiniramo v pečici.
Lahko jih zamešamo v omleto, z njimi nadevamo palačinke, paniramo in ocvremo in tako pripravimo okusne kanelone.
Za 4 osebe:
500 g gob
4 paprike
1 čebula
4 stroki česna
1 jajce
2–3 žlice drobno mletih kosmičev
sol, poper, timijan, olje
1 šopek peteršilja
150 g mocarele
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, gobe očistimo in narežemo na lističe. Čebulo svetlo prepražimo na olju, dodamo česen in ko zadiši, še gobe. Pražimo, dokler gobe ne ovenijo. Solimo in popramo, začinimo s timijanom in pražimo še nekaj minut. Nekoliko ohladimo in vmešamo jajce in kosmiče. Premešamo in pustimo stati, da masa nabrekne. Paprike prerežemo na pol, očistimo ter nadevamo z gobami. Obložimo s tanko narezano mocarelo in položimo v pekač. Pečemo na 180 stopinj, dokler se sir na razpusti.