RECEPT

Recept: paradižnikova juha

Navadno blago jed lahko s par dodatki spremenimo v precej ognjeno.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Jeseni si težko predstavljamo kosilo brez tople juhe. Paradižnikova je enostavna za pripravo, ko ni več svežih plodov, jo pripravimo iz paradižnikove omake, morda smo jo skuhali celo sami. Z dodajanjem različnih začimb bo zmeraj drugačna, če si želimo nevtralen okus, ji dodamo le malo soli, morda poper, pa baziliko, ki ne sme manjkati v nobeni paradižnikovi jedi.


Če imamo radi malce bolj eksotične jedi, pred kuhanjem dodajmo v juho sveže nariban ingver, še bolj pekoča bo, če jo oplemenitimo še s česnom. Da bo bolj krepka, vanjo zakuhamo riž ali testenine, postrežemo pa jo lahko tudi z jušnimi kroglicami ali kruhovimi kockami. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije