Recept: pečen sladki krompir

Sladki krompir lahko pečemo narezan na kose ali na polovice; v tem primeru ga ne lupimo, ampak pustimo v lupini kot v skodelici.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Sladki krompir lahko pečemo v kosih ali celega, pečen bo v približno eni uri. Pred peko ga pokapljamo z oljem, najbolje oljčnim. Ne potrebuje veliko začimb, morda le ščepec soli in sveža zelišča. Če želimo bolj pikantno jed, ga rahlo popramo in začinimo s strtim česnom.

Lahko ga premažemo s slanino, maslom ali nadevamo s skuto. Pečemo ga na visoki temperaturi, najmanj 200 stopinj, lahko pa ga tudi kuhamo kot navaden krompir. Okusen bo v gosti kremni juhi, ki spominja na bučno, pa v različnih omakah in prikuhah. Pečen se zelo dobro ujame z drugo zelenjavo, na primer s korenjem, bučami, kolerabo in drugimi korenovkami ali gomoljnicami. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije