Recept: pikantna kozličevina z zelenjavo
Priprava je preprosta, nič zahtevnejša od priprave drugih vrst mesa, ki smo jih bolj vajeni

Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images
Kozličevino pripravljamo podobno kot druge vrste mesa, lahko jo pečemo v pečici, na žaru ali v ponvi, lahko pa jo tudi dušimo in celo skuhamo v juhi, za to uporabimo kose s kostmi. Možnosti je veliko, priprava pa je odvisna seveda od tega, katere kose imamo na razpolago.
Kozličkovo meso je nežnega okusa, zato mnogi menijo, da ga je treba le malo začiniti, morda le soliti. Poskusimo pa lahko tudi z bolj izrazitimi okusi, tudi pikantnimi, kot v našem receptu.
Kozličkovo meso je nežnega okusa, zato mnogi menijo, da ga je treba le malo začiniti, morda le soliti. Poskusimo pa lahko tudi z bolj izrazitimi okusi, tudi pikantnimi, kot v našem receptu.
Za 4 osebe:
1 kg kozličjega mesa
2 čebuli
2 stroka česna
4 krompirji
2 korenčka
1 žlica paradižnikove omake
2 dl belega suhega vina
čili, kari
olje, sol
Zelenjavo očistimo, česen in čebulo sesekljamo, krompir in korenje narežemo na kose. Meso narežemo na kose, natremo s soljo in z obeh strani popečemo na olju, na vsaki strani po nekaj minut. Odstranimo ga iz posode in na istem olju pražimo čebulo in česen, dodamo krompir, korenje in paradižnik in dušimo nekaj minut. Dodamo meso, čili in kari ter zalijemo z vinom. Premešamo in na majhnem ognju dušimo približno eno uro. Vmes večkrat premešamo in po potrebi zalijemo z vodo ali jušno osnovo.
1 kg kozličjega mesa
2 čebuli
2 stroka česna
4 krompirji
2 korenčka
1 žlica paradižnikove omake
2 dl belega suhega vina
čili, kari
olje, sol
Zelenjavo očistimo, česen in čebulo sesekljamo, krompir in korenje narežemo na kose. Meso narežemo na kose, natremo s soljo in z obeh strani popečemo na olju, na vsaki strani po nekaj minut. Odstranimo ga iz posode in na istem olju pražimo čebulo in česen, dodamo krompir, korenje in paradižnik in dušimo nekaj minut. Dodamo meso, čili in kari ter zalijemo z vinom. Premešamo in na majhnem ognju dušimo približno eno uro. Vmes večkrat premešamo in po potrebi zalijemo z vodo ali jušno osnovo.