Recept: pikantna zelenjava
Čičerika je imenitna spremljevalka enolončnic in solat, odlično se ujame z drugo zelenjavo.
Odpri galerijo
Čičeriko največkrat dodajamo solatam ali enolončnicam, iz nje lahko naredimo humus ter zanimiv pikanten prigrizek. V pečici pečena čičerika, ki jo začinimo s čilijem, ingverjem ali katero drugo pikantno začimbo, je prava poslastica, ki jo postrežemo namesto čipsa ali drugih slanih prigrizkov.
Dodamo jo k hladnim ali toplim solatam kot v našem receptu, ki je lahko tudi imenitna predjed.
Dodamo jo k hladnim ali toplim solatam kot v našem receptu, ki je lahko tudi imenitna predjed.
Za 4 osebe:
1 večji ali 2 majhna zrela avokada
1 manjši brokoli
1 šopek špargljev
1 večja konzerva čičerike
oljčno olje, sol, poper
ingver, mleta rdeča paprika, kajenski poper
sveža zelišča
Avokado, brokoli in šparglje očistimo in po potrebi olupimo. Avokado narežemo na rezine, brokoli na cvetove, šparglje na manjše kose. Čičeriko speremo pod vodo in osušimo ter stresemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, zelo rahlo solimo ter začinimo z ingverjem, papriko in kajenskim poprom. Pokapljamo z oljem, premešamo in pečemo na 200 stopinj približno pol ure. Medtem na žaru ali v ponvi popečemo rezine avokada in šparglje. Brokoli na hitro prevremo v slani vodi. Še toplo zložimo na krožnik, dodamo čičeriko in okrasimo z zelišči.
1 večji ali 2 majhna zrela avokada
1 manjši brokoli
1 šopek špargljev
1 večja konzerva čičerike
oljčno olje, sol, poper
ingver, mleta rdeča paprika, kajenski poper
sveža zelišča
Avokado, brokoli in šparglje očistimo in po potrebi olupimo. Avokado narežemo na rezine, brokoli na cvetove, šparglje na manjše kose. Čičeriko speremo pod vodo in osušimo ter stresemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, zelo rahlo solimo ter začinimo z ingverjem, papriko in kajenskim poprom. Pokapljamo z oljem, premešamo in pečemo na 200 stopinj približno pol ure. Medtem na žaru ali v ponvi popečemo rezine avokada in šparglje. Brokoli na hitro prevremo v slani vodi. Še toplo zložimo na krožnik, dodamo čičeriko in okrasimo z zelišči.