RECEPT

Recept: pirina solata

Piro v zrnju kombiniramo z različno zelenjavo in tudi mesninami.
Fotografija: FOTO: Federico Cardaio/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Federico Cardaio/Getty Images

Pira je cenjeno žito, ki ga uživamo predvsem v kruhu. Zelo uporabna je tudi v zrnju, iz tega pripravimo številne zanimive jedi. Dodajamo jo enolončnicam, juham, prilogam, iz nje pripravimo rižoti podobno jed ali solato. Kombiniramo jo z vsemi vrstami zelenjave in različnimi mesninami, v solato zamešamo denimo svežo šunko ali sušene dimljene mesnine, za rižoto uporabimo tudi sveže meso.

Dobro jo je vsaj nekaj ur namakati, da skrajšamo čas kuhanja. Če jo pripravljamo kot rižoto, velja razmerje med vodo in piro podobno kot pri rižu: na eno enoto pire dve enoti vode. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije