Recept: piščanec z rdečo papriko
Za tokratno jed lahko uporabimo katere koli kose piščančjega mesa, kožo po želji odstranimo. Če ga pripravljamo s kožo, kose na začetku še nekoliko bolj hrustljavo popečemo.
Za 4 osebe:
1 kg piščančjega mesa
1 čebula
3 stroki česna
2 veliki rdeči papriki
olje, sol, čili
svež rožmarin, timijan in peteršilj
Piščanca naoljimo in natremo s soljo ter pustimo stati pol ure. Medtem olupimo in sesekljamo čebulo in česen. Papriko očistimo in narežemo na rezance, zelišča operemo in osušimo, peteršilj sesekljamo. V kozici segrejemo olje in na njem popečemo piščanca z vseh strani. Meso preložimo v drugo posodo in na istem olju zarumenimo čebulo, dodamo česen in čili ter dušimo še minuto ali dve. Dodamo meso in ga dušimo približno dvajset minut. Dodamo timijan in rožmarin ter papriko in dušimo, dokler se meso povsem ne zmehča. Potresemo s svežim peteršiljem.
Da bo jed bolj pisana, zmešamo papriko različnih barv, zeleno, rdečo in rumeno, dušimo pa jo toliko, kot nam je všeč, da bo bolj ali manj čvrsta. Jed po potrebi, če se začne meso med dušenjem prijemati na posodo, zalivamo z vodo ali jušno osnovo.