RECEPT

Recept: polenta z mocarelo

Poleti uživamo v lahkih jedeh, ki jim dodamo na hitro popečeno ali dušeno zelenjavo.
Fotografija: FOTO: Lilechka75/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Lilechka75/Getty Images

Hitro pripravljene jedi s stopljeno mocarelo ali drugimi siri običajno zapečemo v pečici. Da ne bi segrevali pečice v že tako vročih prostorih, lahko tovrstne jedi zapečemo tudi v pokriti ponvi pa seveda v mikrovalovni pečici, obnese se tudi cvrtnik na vroč zrak.

Za osnovo zelenjavnih zloženk običajno vzamemo testenine ali krompir, imenitna podlaga pa je tudi polenta, ki jo lahko skuhamo vnaprej in spravimo v hladilniku. Izberemo dovolj veliko posodo, iz katere jo bomo vzeli v enem kosu in še mrzlo narezali na poljubne kose. Obložimo jo s poljubnimi dodatki in popečemo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije