OKUSNO

Recept: polenta z zelenjavo

Polento uživamo v slanih ali sladkih jedeh, je nepogrešljiva priloga h golažu, tudi osnova za lahke kolače.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Polento običajno pripravimo in ponudimo kot prilogo, mnogi jo obožujejo v kombinaciji z mlekom ali ocvirki. Iz nje lahko naredimo tudi imenitne glavne jedi. Lahko jo uporabimo namesto testa za pico, jo kombiniramo z zelenjavo ali mesom, tudi s sirom se dobro ujame. Lahko je podlaga za narastke, odlična je narezana na koščke in popečena na žaru ali v pečici.

Pri tem ji dodajamo različne okuse, namažemo jo s strtim česnom, dodamo liste sveže zelenjave, na primer rukole, ali na tanke lističe narezane redkvice. Če jo pečemo v pečici, jo potresemo s sirom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije