Recept: poletna solata
Ko se za pripravo obroka odločamo na hitro, izbiramo sestavine, ki ne zahtevajo dolge priprave. Idealno za priljubljene mešane solate je piščančje meso, ki je spečeno v le nekaj minutah, za krepkost dodajamo kašo, testenine ali stročnice, ki prav tako ne zahtevajo dolgega kuhanja. Lahko pa uporabimo že kuhane iz konzerve.
Kvinojo lahko skuhamo prej in razdelimo na več porcij, v hladilniku jo hranimo nekaj dni. Poletne solate zabelimo le malo, tudi kis marsikdo izpusti, namesto njega uporabimo limono ali pa še te ne.
Za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 skodelica kvinoje
1 skodelica kuhanega fižola
1 skodelica čičerike
mešana zelena solata
listi mlade špinače
2 korenčka
1 čebula
olje, sol, poper, kis
Piščančji file narežemo na koščke in na hitro popečemo na vročem olju. Kvinojo skuhamo po navodilih. Vse našteto ohladimo. Solato in špinačne liste očistimo, operemo in po potrebi narežemo. Korenje očistimo in grobo naribamo, čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe. Vse sestavine stresemo v veliko skledo, dodamo čičeriko in fižol, solimo, kisamo in dodamo malo olja ter rahlo premešamo.