Recept: polnjene paprike
Čeprav je sezona paprik mimo, jih v trgovini še lahko kupimo, če se nam zahoče kakšna posebna jed. Prav tako so na voljo še jajčevci, bučke in seveda buče.
Iz vsega naštetega pripravimo imenitno jed iz pečice, nadevano z mesom ali zelenjavo, da bo bolj nasitna, pa v nadev zmešamo riž ali kašo, pa stročnice v zrnju, tudi kuskus, za še boljši okus pa lahko dodamo gobe ali popečeno na kocke narezano slanino.
Za 4 osebe:
9 srednje velikih paprik
1 čebula
3 stroki česna
2 korenčka
1 skodelica kuskusa
150 g sira feta
olje, sol, poper, bazilika
Kuskus skuhamo po navodilih. Paprike očistimo, jim odrežemo pokrove, eno drobno sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, korenje očistimo in narežemo na kocke. V kozici segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo. Dodamo korenje, papriko in česen in dušimo, dokler se zelenjava ne zmehča. Nekoliko ohladimo, vmešamo kuskus in nadrobljen sir feta, nadevamo paprike in jih polagamo v pekač. Pokrijemo s pokrovi in pečemo na 180 stopinjah Celzija približno pol ure.