Recept: popečena govedina z zelenjavo
Na trakce narezano meso je osnova za raznolike jedi z zelenjavo, katerim skupna lastnost je hrustljavo zapečeno meso in nekoliko trda zelenjava. Na tak način je hrano najbolje pripravljati v voku, obnese pa se tudi velika, globoka ponev, na katero se živila med pečenjem ne primejo.
Za 4 osebe:
600 g govejega mesa za zrezke, 1 šopek mlade čebule, 1 velika rdeča paprika, 1 velika rumena paprika, sojina omaka, olje, sol, poper, 1 žlička jedilnega škroba
Meso narežemo na trakove, solimo in popramo ter pokapljamo z oljem. Premešamo in pustimo stati. Čebulo očistimo in narežemo na pet centimetrov dolge trakove. Papriko očistimo, operemo in narežemo na koščke. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in nanj stresemo meso in ga popečemo, večkrat premešamo; naj se zapeče z vseh strani. Preložimo ga v drugo posodo in v isti ponvi na hitro prepražimo papriko in čebulo. Pokapljamo s sojino omako in prelijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga gladko razmešali v vodi. Zavremo, dodamo meso in premešamo. Na majhnem ognju naj vre še nekaj minut.
Meso obogatimo z različnimi vrstami zelenjave, ki naj bo čvrsta in ne preveč sočna, sicer bo v ponvi nastala omaka, ne popečena zelenjava.