OKUSNO

Recept: porova pita

Zelenjavne pite so preproste za pripravo, potrebujemo le malce več časa, saj moramo zamesiti testo, ki kako uro počiva
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Iz pora in drugih zimskih vrtnin pripravljamo okusne enolončnice, priloge in juhe, ki se imenitno priležejo v hladnih dneh. Malce več časa nam bo vzela zelenjavna pita, quiche po francosko, pripravljena iz testa, ki ga zamesimo mimogrede, in nadeva iz poljubne zelenjave, ki ga prelijemo z mešanico jajc in kisle smetane ter zlato rumeno zapečemo.


Dodamo lahko na koščke ali rezine narezano slanino, ki jo prej hrustljavo popečemo. Pito ponudimo s skledo solate kot samostojno jed, lahko pa tudi hladno kot popoldanski prigrizek. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije