RECEPT

Recept: postrvji karpačo

Limeta poskrbi za pravi okus, zaokroži ga malo mlete ostre paprike.
Fotografija: Postrvji karpačo FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Postrvji karpačo FOTO: Špela Ankele

Ko Mitja Gradnik pripravlja karpačo iz svežih postrvi, vedno uporabi limetin sok. Kaj pa sok limone, morda pomaranče? »Limona je prekisla in bi preglasila okus ribe, pomaranča pa ima premalo kisline, zato ne bi dosegli želenega učinka,« pojasni sogovornik.

Tokrat je ribji karpačo pripravil iz ameriške postrvi, imenovane tudi šarenka, in poudaril, da se zaradi limetine kisline razvije tisti pravi okus. »Ko pripravljam zase, dodam še malo mlete ostre paprike, danes je nisem vzel s seboj, ker jih je mnogo, ki ostrega okusa ne ljubijo,« je gorenjski ribiški vodnik dodal še en kuharski nasvet. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije