Recept: protivnetne čokoladne kroglice brez sladkorja
Letošnjo zbirko prazničnih slaščic dopolnite s čokoladnimi kroglicami, v katerih je združenih nemalo protivnetnih sestavin.
Sladkane so z dateljni, dodan jim je vir močnih antioksidantov cimet, čia in semena konoplje so zakladnica beljakovin, v njih so še vlakna in zdrave maščobe.
Priporočljivo je pripraviti večje količine kroglic, saj v hladilniku zdržijo res dolgo in so idealne tudi, ko vam na povsem običajen dan zadiši nekaj sladkega.
Recept za zdrav in okusen posladek prinaša Mind body Green.
Sestavine:
- pet datljev, namočenih v vroči vodi (deset minut) in nato odcejenih,
- 200 gramov nesladkanega kremnega mandljevega masla,
- 180 gramov semen konoplje,
- pet žlic grenkega kakava v prahu,
- žlička in pol cimeta v prahu,
- tri žlice čia semen,
- ščepec soli,
- pol žličke ekstrakta vanilje.
Priprava:
- V sesekljalniku dateljne in maslo zmešajte v gosto pasto.
- Stresite jo v posodo in dodajte semena konoplje, kakav, cimet, čia semena, sol ter vaniljo.
- Vse skupaj zmešajte v čvrsto testo.
- Iz mase oblikuje 12 kroglic in jih po želji posujte z grenkim kakavom.
- V tesno zaprti posodi jih lahko hranite dva tedna, v zamrzovalniku do tri mesece.